dimecres, 13 de gener de 2021

CAPELLA DE LA MARE DE DÉU DEL ROSER. ORGANYÀ. L’URGELL SOBIRÀ. LLEIDA

 

El Jordi Vila Juncá, sherpa emèrit dels Pirineus,  exerceix de notari gràfic, narrador visual,  en diu Facebook, de les terres de l’Urgell sobirà i les comarques confrontades, i atesa la situació de “ presó local  RENOVABLE  “,  en que ens trobem a Catalunya, establíem una joint venture, ell aporta les imatges, i l’Antonio Mora Vergés, fa la recerca d’informació, i confegeix la publicació que es penjarà en un blog, i al ensems s’oferirà  als mitjans informatius perquè en valorin la seva publicació.

 

 

M’enviava fotografies de la capella de la MaredeDéu del Roser, situada al número 7 del carrer d’aquest nom, d’Organyà a la comarca de l’Urgell jussà.
Patrimoni Gencat li dedicava un comentari quasi telegràfic ; petita capella de nau rectangular coberta amb volta apuntada i exteriorment amb teulada a dues aigües. És una construcció de maçoneria arrebossada. La porta d'entrada, oberta als peus de la nau, és d'arc de mig punt.


Ens agradarà tenir  noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com de la data en que s’aixecava, del seu promotor/a i del seu autor, la “ inerciaperniciosa” que encomanava la dictadura al cos social,  costarà més d’eradicar que la Covid, 19, oi?.

   


     

 

A.Moras, l’any 1988,  havia retratat :  Visió interior de la capella.


Hem demanat a Patrimoni Gencat ,  a l’Arxiu Nacional de Catalunya , al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín) , al Bisbat d’Urgell,..,  dades del fotògraf/a A.Moras, que durant la dècada dels anys 80 del segle XX, duia a terme una excepcional tasca a la comarca de l’Urgell sobirà;   no en sabem res, i  necessitem dades, nom, cognom matern, lloc de naixement traspàs - si s’escau – d’aquest fotògraf/a a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com , per descomptat si en teniu noticia sou pregats de fer-nos-la arribar.
Que la Marededéu del Roser  intercedeixi  davant l’Altíssim perquè s’aturi aquesta sindèmia ,  que s’acarnissa amb les persones grans, els malalts crònics, i els que pateixen estretors econòmiques.

Cap comentari:

Publica un comentari