dimecres, 13 de gener del 2021

CAPELLA DE LA MARE DE DÉU DEL ROSER. ORGANYÀ. L’URGELL SOBIRÀ. LA VEGUERIA " IN PECTORE " DELS PIRINEUS

 

El Jordi Vila Juncá, sherpa emèrit dels Pirineus,  exerceix de notari gràfic, narrador visual,  en diu Facebook, de les terres de l’Urgell sobirà i les comarques confrontades, i atesa la situació de “ presó local  RENOVABLE  “,  en que ens trobem a Catalunya, establíem una joint venture, ell aporta les imatges, i l’Antonio Mora Vergés, fa la recerca d’informació, i confegeix la publicació que es penjarà en un blog, i al ensems s’oferirà  als mitjans informatius perquè en valorin la seva publicació.

 

 

M’enviava fotografies de la capella de la MaredeDéu del Roser, situada al número 7 del carrer d’aquest nom, d’Organyà a la comarca de l’Urgell jussà.




Patrimoni Gencat li dedicava un comentari quasi telegràfic ; petita capella de nau rectangular coberta amb volta apuntada i exteriorment amb teulada a dues aigües. És una construcció de maçoneria arrebossada. La porta d'entrada, oberta als peus de la nau, és d'arc de mig punt.


Ens agradarà tenir  noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com de la data en que s’aixecava, del seu promotor/a i del seu autor, la “ inerciaperniciosa” que encomanava la dictadura al cos social,  costarà més d’eradicar que la Covid, 19, oi?.

   


     

 

A.Moras, l’any 1988,  havia retratat :  Visió interior de la capella.


Hem demanat a Patrimoni Gencat ,  a l’Arxiu Nacional de Catalunya , al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín) , al Bisbat d’Urgell,..,  dades del fotògraf/a A.Moras, que durant la dècada dels anys 80 del segle XX, duia a terme una excepcional tasca a la comarca de l’Urgell sobirà;   no en sabem res, i  necessitem dades, nom, cognom matern, lloc de naixement traspàs - si s’escau – d’aquest fotògraf/a a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com , per descomptat si en teniu noticia sou pregats de fer-nos-la arribar.




 Que  la Marededéu i    Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  , amazis, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  saharauis ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada