divendres, 24 de juny del 2016

SANTUARI DE LA MARE DE DÉU DE LA MATA. LLINARS D’AIGUADORA. CASTELLAR DEL RIU. EL BERGUEDÀ.

El Xavier Burcet Darde, publicava una fotografia del Santuari de la Mare de Déu de la Mata, a Llinars d’Aiguadora, al terme de Castellar del Riu, a la comarca del Berguedà, llegia que l’edifici fou construït a darreries del segle XVII o principis del segle XVIII.

La descripció de patrimoni Gencat ens diu que és una senzilla construcció barroca, d'una sola nau flanquejada per estretes i petites capelles laterals amb el presbiteri quadrat amb un campanar de torre de secció quadrada bastida al peu del mur de ponent, on hi ha una senzilla façana. La nau és coberta amb volta de canó i el campanar, a quatre vessants. La façana té un òcul circular que il•lumina la nau i la porta és allindada; s'hi accedeix mitjançant una senzilla escala.


L’època de gran devoció mariana provocà la reconstrucció gairebé completa de tots els santuaris marians de la comarca i arreu de Catalunya.

L’església catòlica española, es jugava – i perdia, qui sap si irremissiblement – tot el seu crèdit, amb la signatura de la Carta de la Jerarquia recolzant al general Franco; cap d’aquells prelats assassins ha estat mai jutjat, com tampoc el autors materials de més d’un milió de morts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada