dilluns, 20 de juny del 2016

IN MEMORIAM.GURP DE LA CONCA. TREMP. EL PALLARS JUSSÀ. LLEIDA. CATALUNYA

El poble de Gurp de la Conca (917 metres i 8 habitants l’any 2005) és a la capçalera del barranc de Seròs, sota mateix de l’espadat (on hi ha coves d’interès espeleològic) de la serra de Gurp.

L’església parroquial de Sant Serni, romànica, té un portal adovellat resseguit exteriorment per una arquivolta amb motllures. És sufragània de la parròquia de Santa Engràcia, amb la qual depèn de l’arxiprestat de la Conca Alta i Flamisell. Sobre el serrat, vora la població es dreça, sense la coberta exterior, la capella romànica de Sant Martí. A migdia del poble, vora Montibarri, hi ha l’església de l’Arcàngel Sant Miquel , romànica, que retratava l’Assumpta Assumpta‎ , sembla que al Pallars jussà el Princep de les Milicies Celestials, ha perdut la partida enfront al maligne, oi?. Fou donada a Sant Pere de Rodes el 1079.


Ens manquen molts edificis escolars a la comarca del Pallars jussà, al sobirà, a la Ribagorça, a l’Aran , a ... , sou pregats d’afegir-vos a la nostra recerca, fent-nos arribar imatges a l’email coneixercatalunya@gmail.com i/o a la pàgina https://www.facebook.com/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista-400721423462325/?fref=ts

Catalunya us en deurà una.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada