diumenge, 5 de juny del 2016

IN MEMORIAM ESCOLES DE DUSFORT. L’ANOIA SOBIRANA.

Dèiem en començar Edificis Escolars De Catalunya Anteriors a La Dictadura Franquista :
Volem recuperar la memòria dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la Dictadura franquista; n’hi havia de públics – pocs – de religiosos i de ‘particulars’ , uns i altres han patit els efectes de la transformació econòmica i social de la societat; molts dissortadament han desaparegut, en l’àmbit rural per la marxa massiva de la població, i en les àrees urbanes per la intensa construcció que generava la pressió demogràfica dels nouvinguts.

Jordi Seró i Ferrer és l’autor de la fitxa del mapa de patrimoni en el que ens explica que a peu de la carretera que surt al trencall de la C-1412 per accedir al nucli de Dusfort, hi trobem l'edifici que actualment és seu de l'Ajuntament de Calonge i restaurant, que es va construir però, durant la 2a República per allotjar-hi les noves escoles de Dusfort. Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com del seu autor.


Es tracta d'un edifici de planta rectangular, i d'una extrema senzillesa des del punt de vista arquitectònic. Els accessos als diferents espais es situen davant la carretera.

Ens manquen encara molts edificis escolars anteriors a la dictadura franquista de l’Anoia, sou pregats d’afegir-vos a la nostra recerca.

La comarca i Catalunya us en deurà una.

Hem superat les 900 publicacions a https://issuu.com/1coneixercatalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada