dissabte, 11 de juny del 2016

IN MEMORIAN. ESCOLES PÚBLIQUES DE TORTELLÀ. SANT GREGORI. GIRONA. CATALUNYA

Dèiem en començar Edificis Escolars De Catalunya Anteriors a La Dictadura Franquista :
Volem recuperar la memòria dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la Dictadura franquista; n’hi havia de públics – pocs – de religiosos i de ‘particulars’ , uns i altres han patit els efectes de la transformació econòmica i social de la societat; molts dissortadament han desaparegut, en l’àmbit rural per la marxa massiva de la població, i en les àrees urbanes per la intensa construcció que generava la pressió demogràfica dels nouvinguts.

Sentia música quan m’aturava a retratar l’església parroquial de Sant Feliu de Tortellà, venia de l’antiga escola de la que ens diu patrimoni Gencat ; edifici aïllat de planta en forma de U amb les ales desiguals i desenvolupat en un sol nivell. El cos central, que acull una gran sala, s'avança una mica als laterals i té la coberta de teula àrab a dues vessants. Els dos cossos laterals, per on es realitzen els accessos a l'interior, contenen més aules. La coberta de cada cos és de teula àrab a una sola pendent.


Les façanes de tot l'edifici són arrebossades i pintades, amb un canvi de color en els senzills guardapols de les obertures i en ràfecs i cornises.

Cap dada de qui en va ser autor, com tampoc dissortadament ho trobava en aquesta ocasió al COAC :
http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/resultats.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=Sant+Gregori&page=1

Sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Ens manquen encara molts edificis escolars anteriors a la dictadura franquista d’aquesta comarca, sou pregats d’afegir-vos a la nostra recerca.

La comarca i Catalunya us en deurà una.

Hem superat les 900 publicacions a https://issuu.com/1coneixercatalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada