dimarts, 14 de juny del 2016

MERCAT MUNICIPAL DE ROQUETES. L’EBRE JUSSÀ. TARRAGONA

Retratava la façana del Mercat de Roquetes a la comarca de l’Ebre jussà, del que ens diu la pàgina web de l’ajuntament; que juntament amb la Casa de la Vila i antigues escoles, és l’edifici municipal més important del segle XIX. Està ubicat al Carrer Major, al costat del canal de la dreta de l’Ebre.


Fou construït l'any 1892, volem pensar que per qui exercia com arquitecte municipal en aquella època – i quines dades no apareixen enlloc - essent alcalde del municipi el Sr. Joan Alegret Barberà (1890-1893).

El mercat començà el seu funcionament sota el control d'un arrendatari, persona a qui l'Ajuntament li arrendava anualment el servei per una suma de diners, aquest netejava l'interior i l'exterior de l'edifici.

Entrat el segle XX, el servei del mercat passà a dependre del mateix Ajuntament.

Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com de l’arquitecte autor de l’edifici del Mercat , ‘desconegut’ és un eufemisme emprat des del feixisme per menystenir el patrimoni històric i cultural de Catalunya.

Fora interessant crear una pàgina parlant d’aquestes infraestructures públiques ‘ Mercats Municipals de Catalunya anteriors a la dictadura franquista’ – per exemple – com fèiem amb els edificis escolars anteriors a la dictadura franquista, a començament de l’any 2015.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada