dimecres, 8 de juny del 2016

ESGLÉSIA DE SANT SALVADOR. CLARAVALLS. TÀRREGA. L’URGELL. LLEIDA. CATALUNYA

Retratava la façana de l’església de Claravalls, terme de Tàrrega, la descripció de patrimoni Gencat ens diu, edifici senzill d'una sola nau amb tres capelles laterals a banda i banda cobertes amb un arc de mig punt suportats per pilars.
Damunt d'aquests s'eleva una tribuna. L'absis és poligonal. El presbiteri igual que tota l'església és cobert per una volta de canó recoberta de nervis que s'entrellacen entre sí adoptant una forma romboïdal. A cada banda dels peus de l'església hi ha dos grans òculs que donen llum a l'església. A sobre del cor s'eleva una tribuna de grans dimensions.


Exteriorment cal destacar la porta d'accés que és d'estil renaixentista, allindada i flanquejada per dos columnes estriades sostingudes per un alt basament i capitell dòric. Aquestes sostenen un fris amb una inscripció gravada: "I rans figuratio Domini" i un frontó triangular. El campanar consta de tres cossos, clarament diferenciats, amb una estructura quadrangular. Aquest és cobert per una balustrada on en els extrems s'hi adossen quatre grans boles exemptes.

Hi va haver escola abans de la dictadura franquista a Claravalls, no trobava però, cap persona que me’n sàpigues donar raó. Sou pregats de fer-nos-en arribar una imatge a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada