dijous, 16 de juny del 2016

CASA DE LA MISERICORDIA. SEU FUNDACIONAL DE LA CONGREGACIÓ DE LES GERMANES DE LA CONSOLACIÓ. JESÚS, TORTOSA. L’EBRE JUSSÀ. TARRAGONA

No trobava cap dada de l’edifici, quan es va fer, qui en va ser l’autor,..., en la meva recerca aclaria que l'aprovació diocesana per a dur a terme l’activitat religiosa es donava el 6 d'abril de 1857. Maria Rosa Molas i Vallvé (Reus, 24 de març de 1815 - Tortosa, 11 de juny de 1876) fou nomenada superiora de les germanes de la Casa de Misericòrdia, que renoven els seus vots i obren el noviciat.


Un any més tard, el 14 de novembre de 1858, prenen el nom de Congregació de Germanes de la Consolació, ja que "las obras en que de ordinario se ejercitan las hermanas se dirigen todas a consolar", constituint-se com a congregació religiosa amb constitucions i superiora diferenciades.

A partir del 1871, la congregació es posa sota l'advocació de la Mare de Déu de la Consolació, prenent el nom actual de Germanes de Nostra Senyora de la Consolació.


http://museomariarosa.blogspot.com.es/2008/11/tortosa-casa-de-misericordia.html

Sou pregats de fer-nos saber qui va ser l’autor de l’edifici a l’email coneixercatalunya@gmail.com, també voldríem rebre imatge si dades de TOTS els col•legis que va obrir la Congregació de les Germanes de la Consolació a Catalunya, abans de la dictadura franquista, tenim constància de l’existència dels de : Mòra d’Ebre, Reus , Roquetes, Tortosa, Ulldecona,.... , per endavant gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada