Retratava la façana de l’església de la Sagrada Família a Plaça dels Lledoners de Girona.
Patrimoni Gencat ens diu que és un edifici d'una nau, de quatre trams (el primer convertit en cor per l'església i, per sota, pas d'entrada pel convent), de traceria neogòtica, finestres apuntades amb vitralls de colors, columnetes adossades a la paret i sense arribar a terra que aguanten els arcs goticitzants de la volta. Tota està pintada al fresc. Per la banda dreta, al darrer tram, hi ha la cripta neoromànica, més baixa del nivell de l'església, feta per Isidre Bosch i Batallé (Vilanna, 1875-1960) i pintada per Vilaró i Valls. Hi reposen les restes de Francesc Xavier Butinyà (Banyoles, 16 d'abril de 1834 – Tarragona, 18 desembre de 1899), fundador de la congregació de les Filles de Sant Josep, proclamat servent de Déu.
Hi ha un altar amb reliquiari, un retaule neogòtic de la Sagrada Família i una capella lateral modernista dedicada a la Puríssima, realitzada per Rafael Masó i Valentí (Girona, 16 d'agost de 1880 - 13 de juliol de 1935).
Les monges s'ocupen de gent necessitada i tenen escola i residència.
Aprofitàvem el Tomàs Irigaray Lopez i l’Antonio Mora Vergés la nostra estada al Monestir de Sant Daniel, per visitar la ciutat i retratar alguns dels molts edificis notables. A Girona hi ha 'feina'.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada