dissabte, 25 de juny del 2016

IN MEMORIAM DE LES ESCOLES DE NENS I DE NENES DEL PONT D’ARMENTERA, EL CAMP SOBIRÀ DE TARRAGONA

Dèiem en començar Edificis Escolars De Catalunya Anteriors a La Dictadura Franquista :
Volem recuperar la memòria dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la Dictadura franquista; n’hi havia de públics – pocs – de religiosos i de ‘particulars’ , uns i altres han patit els efectes de la transformació econòmica i social de la societat; molts dissortadament han desaparegut, en l’àmbit rural per la marxa massiva de la població, i en les àrees urbanes per la intensa construcció que generava la pressió demogràfica dels nouvinguts.

El sostre demogràfic del Pont d’Armentera s’assolia al cens de 1857 – el període de màxim espoli de les colònies americanes – amb 1.383 ànimes, al cens de 1940 eren 745, veníem dels terribles efectes de la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGITIM de la II República , a darreries de l’any 2014 consten 561 habitants.

Aquí, com per arreu a la Catalunya interior, l’explicació a la exponencial pèrdua de població, no cal cercar-la en les catàstrofes naturals, i/o en atòmiques, s’explica per la pertinença – obligada – al REINO DE ESPAÑA, i per la pèssima les gestió dels afers públics que fan ‘tradicionalment’ les classes politiques estultes i corruptes.

M’explicaven on estaven ubicades les escoles de nens.


I, una amabilíssima senyora m’acompanyava fins a l’edifici que acollia l’escola de nenes.


Posar una placa recordant que aquests edificis acollien les escoles en els anys ......../....... , no costaria gaire diners, i esvairia els dubtes de la ‘puresa’ democràtica tant dels que tenen un càrrec electe, com dels treballadors i/o funcionaris municipals.

Hem recuperat imatges de més de 939 edificis escolars, insistim tossudament en que ens cal l’ajut de TOTHOM per recuperar la memòria històrica, el pas del temps ens juga a la contra, i la Democraciola que s’instituïa l’any 1978, no ha fet res per evitar-ho.

M’adreço principalment a la ciutadania per recavar la seva col•laboració en la recerca dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la dictadura franquista, agrairé la tramesa d’imatges i/o dades a l’email coneixercatalunya@gmail.com i/o a la pàgina https://www.facebook.com/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista-400721423462325/?fref=ts

Passeu de l’admiració a la col•laboració, Catalunya us en deurà una, recordeu sempre que l’infern està empedrat de bones intencions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada