divendres, 10 de juny del 2016

IN MEMORIAM. ESCOLES D’ALDOVER ANTERIORS A LA DICTADURA FRANQUISTA. L’EBRE JUSSÀ. TARRAGONA. CATALUNYA

Dèiem en començar Edificis Escolars De Catalunya Anteriors a La Dictadura Franquista :
Volem recuperar la memòria dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la Dictadura franquista; n’hi havia de públics – pocs – de religiosos i de ‘particulars’ , uns i altres han patit els efectes de la transformació econòmica i social de la societat; molts dissortadament han desaparegut, en l’àmbit rural per la marxa massiva de la població, i en les àrees urbanes per la intensa construcció que generava la pressió demogràfica dels nouvinguts.

El terme municipal d’Aldover, de 19,24 km 2 , és situat a la dreta de l’Ebre, aigua amunt de Tortosa. El municipi és situat entre els de Xerta, a tramuntana, Tortosa a migdia, Alfara de Carles a ponent (el termenal arriba fins al cim del Penyaflor, a 517 m) i Tivenys i Tortosa a llevant, a l’altra banda del riu. Sembla que el topònim Aldover prové de l’àrab aldowayra, que significa ‘la caseta’.

M’explicaven que l’edifici de l’ajuntament, a costat de l’església de la Nativitat de la Mare de Déu i Sant Jordi, es va aixecar al lloc on havien estat les escoles públiques abans de la dictadura franquista. Sou pregats de fer-nos-en arribar una imatge a l’email coneixercatalunya@gmail.com


Ens manquen encara molts edificis escolars anteriors a la dictadura franquista d’aquesta comarca de l’Ebre Jussà o Baix en la traducció de la llengua castellana BAJO, sou pregats d’afegir-vos a la nostra recerca.

La comarca i Catalunya us en deurà una.

Hem superat les 900 publicacions a https://issuu.com/1coneixercatalunya

Des del ‘tontisme feixista’ encara es reivindica l’educació com una obra del sàtrapa, fins alguns creuen que va inventar el bolígraf, oi?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada