dilluns, 9 de setembre del 2013

TORRES DE GUAITA I BADA A CASTELLDEFELS. LA D’ANTONI

Havíem triat el Josep Olivé Escarré, i l’Antonio Mora Vergés, un dia ‘complicat’ per la nostra visita a Castelldefels, just quan es convertia en final d’etapa de la VUELTA CICILISTA AL REINO DE ESPAÑA, això ens complicava el recorregut, i podíem veure escassament la meitat del Patrimoni Històric que teníem previst.

Al carrer d’ Isaac Peral fent cantonada amb al carrer de l’Església, s’alça la dita Torre D’Antoni – qualificada com de defensa - de planta quadrada amb accés pel primer pis des de Cal Garrofer, per on s’accedia per un pont tancat recolzat en un arc carpanell, fet segurament amb posterioritat car un matacà defensiu és damunt l’accés.


Coronada per una coberta de quatre vessants sobre una sèrie de quatre arquets rebaixats per cada cantó està feta amb murs de paredat antic i té les portes i finestres, el matacà i les arestes de carreus ben tallats de pedra de marès vermella. Un molí de vent de ferro, bé que malmès, denota un clar canvi d’ús amb el pas del anys. A la façana NE hi ha una inscripció de lectura difícil que sembla dir: “IHS. EN L’ANY 1558 ANTONI A....?.....NNE FEIA FE.......”

Aquesta torre era situada entre Cal Garrofer i Ca n’Arnand, abans de l’enderroc d’aquesta darrera masia, fent de pont entre ambdues. Al seu interior hi ha un pou.

Relativament prop es poden veure la Torre Climent Savall, al carrer Arcadi Balaguer, 116, i la Torre Gabriel Folcher, al número 106, havíem retratat també la dita Torre Fael, a l’Avinguda 320, als números 18-22. Ens quedava encara força feina a fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada