dilluns, 30 de setembre del 2013

CAL NEGRA O VIL•LA AMÈLIA DE CANET DE MAR

No trobava cap dada del mestre d’obres i/o l’arquitecte que reformava aquest edifici l’any 1901, a instancies d’Higini Negra , la casa és coneguda com cal Negra , també anomenada Vil•la Amèlia , esposa del propietari, periodista i poetessa, les lletres inicials del seu nom i cognom i apareixen en un medalló profusament decorat que sobresurt de la cornisa.


La descripció tècnica ens diu ; residencia d’estiueig amb jardí, de planta baixa i dos pisos, construïda en l’eclecticisme classicista de finals del segle XIX. L’edifici presenta tres cossos. A la façana, el cos central presenta una tribuna que suporta una balconada amb balustrada al segon pis i resta rematat per un coronament curvilini. L’edifici presenta una gran simetria marcada per les obertures.

http://www.canetdemar.cat/ARXIUS/documpdf/PDFvaris2013/promocio/Diari_de_la_Fira_unio_botiguers_2013.pdf

No trobo cap explicació perquè Canet de Mar no disposi d’un Catàleg de Patrimoni en línia, i menys encara desprès de llegir la llista dels seus Alcaldes.

http://www.canetdemar.cat/fitxa.php?id=6725

El fill Higini Negra Vivé, va fer-se càrrec de la reconstrucció de la Creu de Pedracastell, projecte que s’encarregava a l’arquitecte Isidre Puig i Boada (Barcelona, 1891 – 1987 ) ; l’obra s’inaugurava el 9 de maig de 1954, amb l’assistència de més de tres mil persones a la muntanya de Pedracastell. Com a mostra de gratitud – si més no – s’hauria de fer esment al segon cognom dels pares del generós mecenes.

http://www.academia.edu/3094957/Americanos_propietaris_i_industrials._Breu_repas_als_mecenes_de_Canet_dels_segles_XIX_i_XX

Sou pregats de fer les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada