dilluns, 9 de setembre del 2013

TORRES DE GUAITA I BADA A CASTELLDEFELS. LA DE CAN ROCA DE BAIX

Havíem triat el Josep Olivé Escarré, i l’Antonio Mora Vergés, un dia ‘complicat’ per la nostra visita a Castelldefels, just quan es convertia en final d’etapa de la VUELTA CICILISTA AL REINO DE ESPAÑA, això ens complicava el recorregut, i podíem veure escassament la meitat del Patrimoni Històric que teníem previst.

En el període 1978-79 a CAN ROCA DE BAIX es van dur a terme obres de reforma i adequació per situar-hi la caserna del ‘Cuerpo de la Policia Nacional’.

La torre que està integrada dins els edificis del que originàriament era una Masia d’estructura irregular producte de nombroses reformes amb enderrocs i afegitons, es salvava de l’enderroc, amb tot, la torre que separa la part més antiga de la masia de la més moderna situada a migdia té una coberta inclinada afegida que desvirtua el seu acabat.

En el cos més antic d’edificació hi ha portes i finestres amb ampits, brancals i llindes esculpides d’una sola peça de marès vermella, Del mateix material són els angles de la torre de defensa quadrada, llurs finestres i els dos matacans de les façanes llevant i ponent.


No aclaria quina destinació té actualment aquest singularíssim edifici.

Esperem les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , en això de recuperar la memòria històrica, tothom té ‘cosa’ alguna a dir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada