dimarts, 24 de setembre del 2013

L’ESTRELLA , TEATRE MUNICIPAL DE SANTA COLOMA DE QUERALT. CONCA DE BARBERÀ

Quan s’aixecava aquest edifici l’any 1934, en el breu miratge democràtic de la II República, el cens d’habitants superava els 3.500.


Desprès del genocidi contra Catalunya 1936-39, el segon feixisme ( Dictadura de Francisco Franco ) veurà una disminució lenta però constant, que desprès de la mort del sàtrapa en el cens de 1981, ho deixarà en 2728 persones.

La Democraciola que patim i que de la mà del PSOE / PP, portarà al REINO DE ESPAÑA a la més absoluta de les misèries, deixava a darreries de l’any 2012 el cens en 3.040 habitants – aturats, inactius i/o jubilats en una gran proporció - , no s’albiren dissortadament perspectives optimistes en el terreny econòmic.

Més enllà de la data pintada a la façana, no trobava enlloc cap dada relativa a aquest edifici – del tot singular - ; l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt no disposa d’un Catàleg de Patrimoni en línia, i us agrairem la vostra col•laboració a l’email coneixercatalunya@gmail.com pel que fa a publicitar el mestre d’obres i/o arquitecte autor del projecte.

Curiosament trobàvem dades de l’edifici de l’Escorxador, o de la Capella espoliada de Sant Miquel de la Portella, o .. ,

Santa Coloma de Queralt ha de tenir una cura exquisida en la conservació i divulgació del seu Patrimoni – i el de la comarca – perquè hores d’ara això és l’actiu més important de que disposa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada