Aquesta paraula, Panteó, d’origen grec , ‘Pάνθεον’, tenia en l'antiguitat, el significat de ‘temple consagrat a tots els déus’, en el sentit ‘modern’, s’ha reduït – que no és poca cosa – a : Monument funerari destinat a l'enterrament de diverses persones.
Europa – de la que NOMÉS som veïns - entre moltes altres coses – que es qualifiquen aquí com a supèrflues - , ha creat rutes turístiques que es dediquen a admirar aquestes manifestacions artístiques. Per descomptat ELLS tenen de tots i cadascun dades bàsiques, època, autor, estil,...
Al REINO DE ESPAÑA el concepte turisme es redueix a : sol, vi, ‘toros’, flamenc,... perquè ‘ tradicionalment això de la cultura, és cosa de clergues, i d’invertits ‘. En els documents medievals es recollia la formula ( EL SEÑOR NO FIRMA PORQUE ES NOBLE ). Aquesta concepció explica força bé l’aversió al coneixement de llengües, o l’acceptació de postulats tant elementals, com el de que ‘tots som iguals davant la llei’.
Fet aquest aclariment podreu entendre perquè aquí hi ha el pèssim costum de citar ‘normalment ‘ a les persones amb el nom propi, i com a molt el primer cognom – això els que ho fan -; a esperar que sigui la informació la que vingui a la taula, i no a l’inrevés, i fins la consideració ‘d’arma estratègica’ pel que fa a la memòria històrica. Qui perd els orígens, perd la identitat.
Ens agradarà saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com a qui devem aquestes magnifiques obres artístiques, que porten fins a Cerdanyola del Vallès, persones que acostumen a ser ; gent neta i noble, culta, rica, lliure, desvetllada i feliç!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada