dilluns, 30 de setembre del 2013

ÉS L’ESGLÉSIA DE LA MAREDEDÉU DE LA DIVINA PASTORA DE CANET DE MAR ?.

La qualificava en un primer escrit ( Pάνθεον *) PANTEÓ. En l'antiguitat, temple consagrat a tots els déus, però traslladava la pregunta sobre l’advocació a l’Arxiu Gavin, des del Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, a la comarca de la Noguera.


Rebia una fotografia:

Data : 8-IV-1984
Capella de la Marededéu de la Divina Pastora
Germanes Dominiques de l’Anunciata
Hospital



La fitxa de Patrimoni diu : Església petita annexa a l'hospital. Té porta d'accés amb motllura doble i a sobre n'hi ha una obertura rodona també amb motllura. Té un petit campanar amb espadanya que finalitza la façana. És d'estil barroc però molt senzilla.

Em despita – i demano la col•laboració d’algun canetenc de bona voluntat per aclarir-ho, a l’email coneixercatalunya@gmail.com ) que no hi ha cap rastre del mural Joan Commeleran i Carrera (Barcelona, 1902 —Barcelona, 18 de febrer de 1992 ) pintat desprès del genocidi contra Catalunya 1936-39, i al que es refereixen els amics de la pàgina ‘Pobles de Catalunya’

Parlem de la mateixa Iglesia ?

Ho demanarem a :

redaccio@ambitdigital.org

cultura@canetdemar.cat

i, per descomptat a tots els canetencs de bona voluntat.

El meu agraïment – una vegada més- al Josep Sansalvador Castellet, de l’Arxiu Gavin, al Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes; Catalunya té uns recursos humans i intel•lectuals excepcionals.

1 comentari:

  1. Les pintures de Commeleran són els àngels que envolten la Divina Pastora.

    Ben cordialment,

    Carles Saiz
    Historiador

    ResponElimina