dijous, 15 d’octubre del 2015

SANT PERE DE SARRAÏMA. SALLENT. BAGES

Per visitar aquesta parròquia s’ha de seguir el camí veïnal de Sallent a Avinyó; es troba a tres quilòmetres de Sallent i a sis de d’Avinyó. El camí és bo per poder-hi anar en cotxe. Cal pujar per la muntanya de Les Forques (Sallent)

L'església a finals dels segle passat s'allargà pel cantó de ponent i es construí un campanar en el costat nord-occidental d'aquesta.



La descripció de patrimoni Gencat ens diu ; església del Segle XI d'una sola nau. En la capçalera presenta un absis semicircular amb arcuacions i lesenes i arcuacions llombardes, també, als murs laterals. Hi ha unes petites obertures (finestres) a l'absis i a migdia. En els murs laterals s'hi obriren dues capelles en el segles XVI-XVII, les quals li donen una forma de creuer. L'aparell és constituït per petits carreus de pedra units amb morter de sorra i calç.


Com a societat, hem fet un tomb que no s’ha analitzat com caldria; quan érem pocs, hi havia moltes esglésies actives, ara que som molts – fins i tot masses – deixem caure el patrimoni històric sense parpellejar.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada