divendres, 16 d’octubre del 2015

ESGLÉSIA DE SANT MARIA. CLARET DE SEGARRA. TORÀ. LLEIDA

La descripció de patrimoni Gencat ens diu; edifici de planta rectangular, d'una sola nau i amb coberta de volta de canó lleugerament apuntada i culmina a l'est amb l'absis. A la façana nord, hi ha l'entrada, amb arc adovellat de mig punt. A l'esquerra de l'entrada, hi ha un llarg banc de pedra. En aquesta façana a la part superior i veiem quatre obertures amb barana de fusta(segurament sigui una construcció posterior). A la façana sud, es troba adjunta amb Cal Fustegueres. Al mur oest hi ha un contrafort i un ull de bou, i culmina la façana el campanar d'espadanya de dues obertures, a sobre te un frontó on hi ha una petita obertura de mig punt. A la façana est hi ha l'absis semicircular on hi ha una finestra d'una sola esqueixada. A l'interior un arc preabsidal obre la nau. Hi ha dues capelles a cada lateral. L'interior és arrebossat i pintat de blau.

Al costat de l'església hi ha tres sarcòfags de pedra amb tapa. Els tres són molt diferents. El que ocupa la posició central duu esculpits tres escuts a la caixa i a la tapa, ben conservats; el segon té gravades una mena de circumferències que formen un curiós relleu i el tercer té els gravats bastant deteriorats.



Us recomano MOLT una visita.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

1 comentari:

  1. No tenim fotos: http://www.patrimonifunerari.cat/mapa-funerari-de-catalunya/mapa-funerari-de-la-segarra-2/lapida-funeraria-claret/ .

    ResponElimina