dilluns, 5 d’octubre del 2015

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANTA MARIA DE SANT ANTOLÍ I VILANOVA. RIBERA D’ONDARA. LA SEGARRA. LLEIDA. CATALUNYA

Retratava l’edifici de l’església parroquial de Sant Antoli i Vilanova, advocada a Santa Maria, aïllada de qualsevol construcció i situada dins d'una plaça, segon la descripció que en fa patrimoni Gencat, se'ns presenta amb planta rectangular amb coberta exterior a doble vessant, i capçada amb absis semicircular . A la seva façana principal s'obra la seva porta d'accés, d'arc rebaixat, tot imitant una portalada romànica amb arquivoltes sostingudes per unes estructures semblants a columnes per banda i amb els seus corresponents capitells correguts amb motius geomètrics. Ambdós costats d'aquesta porta d'accés es situa un fanal de llum. Per sobre d'aquesta porta d'accés, una obertura amb forma d´òcul, i tot coronant aquesta façana, una doble creu llatina de pedra sobreposada a l'obra. Una doble cornisa ressegueix el perímetre superior de la façana principal i que tan sols es veu trencada per l'adheriment de la torre campanar al seu angle dret. Aquesta torre campanar se'ns presenta de planta rectangular i formada per dos cossos separats per una doble cornisa, i amb sis ulls d'arc de mig punt, Quatre pinacles coronant el capdamunt d'aquesta torre campanar. Les façanes laterals de l'edifici presenten quatre obertures d´òculs i contraforts ambdós costats, i aquests contraforts també són presents al voltant de l´absis.


L'església s'inaugurava l'any 1950, i enlloc trobava les dades de l’arquitecte autor del projecte, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com .

Em portava fins aquesta població el desig de retratar també l’edifici que fou escola pública des d’abans de la dictadura franquista.

Sou pregats amics lectors de retratar – si existeix encara- l’edifici que acollia l’escola abans de la sedició dels militars feixistes, encapçalats pel general Franco, contra el govern LEGÍTIM de la II República, i en cas d’haver estat enderrocada una imatge de com era, i fer-nos-la arribar a l’email coneixercatalunya@gmail.com indicant-nos el nom de la vostra població.

Catalunya us en deurà una .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada