diumenge, 4 d’octubre del 2015

LA CAPELLA DEL CASTELL TEMPLER DE GRANYENA DE SEGARRA

Retratava la capella situada al capdamunt del poble de Granyena de Segarra, on hi havia el castell, que al segle XIX es reconvertirà en la part est del recinte en cementiri, i la part sud en habitatge.


L’edifici està aïllat i presenta una planta rectangular. La seva coberta és a doble vessant de teula àrab. A la seva façana principal s’obre la seva porta d’accés d’estructura adintellada amb un senzill treball motllurat. Al mig de la llinda, hi ha gravada la data "1832". Per damunt de la porta s’obre un òcul motllurat. Els murs de la capella se’ns presenten paredats, en alguns sectors de la façana principal però, hi ha la presència de carreus molt erosionats, i l’estructura d’un arc de descarrega obrat amb maó.

No en sabia trobar informació, la pertinença del castell primer a l’ordre dels Templers, i més tard a l’ordre de Sant Joan de l’Hospital, i la proximitat de l’església parroquial de Santa Maria , que es començava a bastir l’any 1786 (data que apareix a l'escut de la portalada) i quina obra finalitzava l’any 1804 gràcies a les aportacions econòmiques dels veïns, en fan pensar que en aquest indret hi havia potser la Capella del Castell, que es reconvertirà l’any 1832 en capella del Cementiri.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada