dilluns, 7 de març del 2022

TENIU DADES DE L’AUTOR I/O DEL PROMOTOR DE CAN XIFREDA A SANT FELIU DE CODINES?. EL VALLÈS ORIENTAL SOBIRÀ

 

Llegia que Can Xifreda, que qualificava com a Torre Moruna, el fotògraf L.Roisin, s’aixecava a principis del segle XX, de forma sobtada – no hi ha dades de l’autor, ni del promotor-; en el sector de la construcció la presència del maligne és una constat des del principi dels segles, la seva especialitat però, eren els pont, i no els edificis peculiars com aquest, oi?.




 Patrimoni Gencat es partia la ronyada fent recerca per acabar fent aquesta descripció; casa amb façana principal al passatge Martina, 5-7.


Té un jardí al darrera. La casa es compon de planta baixa i dos pisos, ocupa una superfície de 138 m2 a la planta baixa. La casa és d'estil eclèctic ja que combina algunes obertures d'estil mossàrab i amb arcs de ferradura amb motllures modernistes.


 Destaca la torre de defensa d'estil medieval, coronada amb merlets que s’estén al mur de contenció que tanca la finca. A les finestres d'aquest mur hi ha reixes de ferro forjat. Pel que fa als materials, es combina la maçoneria, la pedra i el maó.


Can Xifreda, acull el Museu Municipal.


Agraírem dades de l’autor i/o del  promotor, noms , cognoms, lloc i data de naixement i traspàs,.., a l’email castellardiari@gmail.com


És tot un despropòsit que en aquest món telemàtic sigui fàcil trobar dades de persones de mala reputació, i sigui del tot impossible, fer-ho quan es tracta de persones honestes, treballadores, responsables,... , ja tenia raó l’Asterix, estan bojos aquests romans, oi?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada