dissabte, 12 de març del 2022

AJUNTAMENT, MUSEU I BIBLIOTECA (ABANS CASAL DE LA BARONIA I MÉS TARD MARQUESAT DE CAPMANY , RECTORIA I POTSER SEU DE L’ESCOLA PARROQUIAL ). L’EMPORDÀ SOBIRÀ

 

La Montserrat Anguila Presas, pública una fotografia en la que s’aprecia que al  costat de la porta d´entrada a l´església parroquial de Capmay, advocada a Santa Àgata, , hi ha un gran casal dels segle XVII que, fou el casal de la baronia, més tard Marquesat de  de Capmany, rectoria, i potser seu de l’escola parroquial.  




Actualment serveix d´Ajuntament, museu municipal, biblioteca i sala d'exposicions.

 

Casa de planta rectangular de planta baixa i dos pisos orientada a llevant. Consta de quatre crugies perpendiculars a la plaça i una de paral·lela situada al fons de les tres crugies de migdia. En aquesta crugia s'hi troba l'accés a les plantes pis. Les crugies estan cobertes per voltes de maó suportades per parets de pedra. Totes les obertures estan emmarcades amb carreus escairats i ben tallats. La porta d'entrada és adintellada.

 

Les recents restauracions (s'hi ha aixecat un pis) han afectat considerablement el caràcter original de les façanes.


Quan el preu dels combustibles ho permeti, poseu Capmany, l'Empordà  sobirà,   Catalunya , a la vostra agenda. 


En aquests dies veiem esborronats els terribles efectes del Genocidi que la Rússia de Putin, practica contra Ucraïna, Mutatis Mutandis ,  molts persones entenen ara que Carles Puigdemont i Casamajó ( Amer, Selva, 29 de desembre de 1962), prenia – malgrat que això li suposava un gran sacrifici a nivell personal, a ell, i a la resta de membres del seu govern -  la decisió correcta.  


El genocidi que Rússia practica a Ucraïna, amb la permissivitat dels mals dits països democràtics – a Catalunya d’això en tenim memòria - , esta deixant les primeres planes de la premsa “ oficial”, que es fa ressò entre altres de la convocatòria de vaga del sector del transport: 

https://www.antena3.com/noticias/economia/transportistas-estallan-gobierno-convocan-huelga-14-marzo-rien-nosotros_202203086227bd22f5e39e0001f0a277.html


Venen mals temps per a la musica, oi? 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada