divendres, 18 de març del 2022

IN MEMORIAM. FARINERA LA PROVIDÈNCIA. LA TORTOSA QUE EL TEMPS S'ENDUGUÉ

 

La Cinta Llatje, publica una fotografia de l’antiga fàbrica de farines la Providència, actualment en desús . S'ha adaptat un sector, amb façana a la Carretera de Saragossa, com a habitatge i la resta es troba abandonat.




 Conforma un recinte rectangular al voltant d'un pati central.


El sector de l'antiga fàbrica ocupa la banda nord. Es dividia en cinc nivells no homogenis, palesos a la façana nord, amb coberta en forma de terrassa amb balustrada. A un lateral del terrat s'aixeca una torre rectangular de tres cossos superposats en disminució de mida que li dóna un aspecte característic. Els sectors de magatzems, a la banda oest, es troba actualment força enderrocat. La seva construcció és menys acurada. Quant a l'habitatge, apareix força modificat. L'accés a ells es realitza mitjançant un pas obert a la planta baixa que permet l'accés al pati interior.


El material de construcció és el maó, arrebossat i pintat. El recobriment, que no es va fer en el sector de magatzems, es troba força deteriorat.


http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=13563


Abans de ser fàbrica de farina,  l'edifici s'hauria utilitzat com a fàbrica d'oruxo, fona de ferro,  i fàbrica de sabó.


Com és mal costum en aquest dissortat reialme, cap dada de l’autor, ens agradarà tenir-ne noticia a l’email castellardiari@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada