dimarts, 24 de febrer del 2015

QUE EN SABEU DE LES ANTIGUES ESCOLES DE TORRENT, ARA CASA DE LA VILA?. L’EMPORDANET. GIRONA. CATALUNYA

De Torrent, llegia Municipi de l’Empordanet , estès als darrers contraforts nord-orientals de les Gavarres fins a la vall de la riera de Torrent , tributària del Daró per la dreta, a l’W del massís de Begur.


Em cridava l’atenció l’edifici de la Casa de la Vila, que identificava com el de les ‘ antigues escoles’ , des del coneixercatalunya.blogspot.com començàvem l’any 2015 amb el propòsit de recuperar – fins on sigui possible – la memòria de les escoles anteriors al que anomeno II feixisme ( Dictadura del general Franco ); com una dada per a reflexionar, en el curt període la II República Española s’obrien a Catalunya més de 16.000 centres, alguns tenen avui altres destinacions, públiques o privades, altres continuen servint al fi que els feia construir, i alguns son hores ara, només un trist record.

Demanava a l’Ajuntament informació relativa a la data en que s’aixecava aquesta escola, el seu autor, la data en que deixava d’exercir com a centre escolar, i si és el cas, l’autor del projecte de ‘transformació’.

L’oblit de la ‘petita història’ és un pas previ – i necessari – per assolir la fita proposada pel Ministerio de Incultura y Odio Racial, d’esborrar qualsevol identitat ‘diferenciada’; dissortadament ja per acció, ja per omissió, s’han afegit en aquesta tasca ‘miserable’, algunes administracions públiques ‘catalanes’; ocasionalment també l’església catòlica, i una munió de funcionaris i ciutadans del nostre país.

Demanem l’ajuda dels ciutadans particulars, dels Ateneus, dels Casals de Cultura, de grups de recerca, dels Arxius Històrics, de ....

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada