dissabte, 14 de febrer del 2015

LES ESCOLES VELLES DE VISTABELLA. CASAL JUJOL. LA SECUITA. TARRAGONÈS. CATALUNYA

El Pere Mallafré Martínez, retratava parcialment la façana del Casal Jujol de Vistabella, que com en el cas de les Gunyoles, havia estat seu de l’escola pública, i com em feia notar el Valentí Pons Toujouse, autor del bloc MODERNISME http://vptmod.blogspot.com.es/ , l’edifici de les escoles velles de Les Gunyoles és idèntic, al de les escoles velles de Vistabella, ara Casal Jujol, malgrat no trobar-ne confirmació enlloc , creiu que ambdós edificis podrien atribuir-se a l’arquitecte Ramon Salas i Ricomà (Tarragona, 1848-1926), que va exercir com arquitecte provincial, i que va ser autor entre altres edificis de les antigues Escoles públiques Miquel Granell a Amposta ( actual Museu de les Terres de l'Ebre ), o les antigues escoles públiques de Xerta (actual casa de la Vila).


No disposa la Secuita d’un Catàleg de Patrimoni en línia, de fet en relació a la documentació del patrimoni Històric , la província de Tarragona sens dubte és la pitjor de Catalunya.

El Valentí Pons Toujouse em feia arribar una fotografia que confirma l’absoluta igualtat – llevat de la pintura – de l’edifici de les Escoles Velles , ara Casal Jujol de Vistabella, i el de les Escoles Velles de les Gunyoles, que us penjo per comparar.


Vistabella.


Les Gunyoles.

El Valentí Pons Toujouse, autor del bloc MODERNISME http://vptmod.blogspot.com.es/2015/02/la-secuita-vistabella-les-gunyoles.html?spref=fb , m'aclaria que l'autor va ser l'arquitecte Josep Maria Pujol i de Barberà (Tarragona, 1871-1949)

Ens agradarà rebre si és possible una imatge de TOTA la façana del Casal Jujol a l'email coneixercatalunya@gmail.com .

1 comentari:

  1. Segons consta en el llibre d'actes de l'Ajuntament de La Secuita amb data d' 11 de juny de 1.916, s'encarrega a l'arquitecte municipal de Tarragona (era norma encarregar-li els projectes de l'Ajuntament de la Secuita) Sr. Josep Mª Pujol i de Barberà (Tarragona 1871-1.949) el projecte dels edificis de les escoles de l'Argilaga, Les Gunyoles i Vistabella. l'edifici de l'Argilaga es va optar per fer un altre projecte.

    ResponElimina