divendres, 13 de febrer del 2015

ESGLÉSIA DE SANT FRUCTUÓS, AUGURI i EULOGI. LES GUNYOLES. LA SECUITA. EL TARRAGONÈS. CATALUNYA

Llegia que l’edifici de l 'església de sant Fructuós, Auguri i Eulogi a les Gunyoles, fou construïda a la dècada dels 50 del segle XX, gràcies a la prestació personal de tots els veïns.

Fins aleshores els feligresos havien d'anar a missa a l'església dels Garidells (de la qual sempre havien depès, malgrat la connexió política i administrativa amb la Secuita).


La descrpció tècnica ens diu ; petit edifici d'una sola nau de 13'5 metres de llargada i 6 metres d'amplada. A les parets hi ha tres pilars que carreguen les respectives jàsseres; els angles entre pilar i jàssera són decorats amb motius escalonats. Al fons del presbiteri hi ha tres finestres rectangulars acabades en arc de mig punt, que són l'únic punt de llum del temple. El presbiteri, enlairat dos graons del sòl de la nau, és dividit per un arc de mig punt, del qual penja un Sant Crist (sobre l'altar). Hi ha diverses imatges sobre peanyes. La façana és llisa i molt senzilla, amb una porta d'arc de mig punt, un rosetó (amb l'interior format per culs d'ampolla) i un petit campanar d'espadanya.

Cap dada de l’arquitecte autor del projecte, cal recordar – constantment – que estem al REINO DE ESPAÑA, i que aquí, fer les coses com cal, és una anomalia.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada