diumenge, 15 de febrer del 2015

ELS MAGATZEMS ‘MILITARS’ DE LES FRANQUESES DEL VALLÈS

Retratava una petita mostra d’aquest conjunt de deu edificis alineats de forma paral•lela , l'any 1946 el terreny va ser expropiat per l'estat a l'empresa Magi-Congost, i al poc temps van començar les obres de construcció dels magatzems militars.


Es tracta de naus de planta rectangular, sense compartimentacions als seu interior i de planta baixa. Estan coberta amb teulada a doble vessant. Tenen el capcer de forma semicircular, tant els peus com a la capçalera, amb uns emmarcaments de pilars a les cantonades. A ambdós costats s'obren dues grans portes allindades. A les cares laterals hi ha deu finestres quadrangulars, situades sota la teula.

En l’actualitat tenen ‘usos civils’.

Ens agradarà tenir coneixement de l’autor d’aquests edificis a l’email coneixercatalunya@gmail.com

L’oblit de la ‘petita història’ és un pas previ – i necessari – per assolir la fita proposada pel Ministerio de Incultura y Odio Racial, d’esborrar qualsevol identitat ‘diferenciada’; dissortadament ja per acció, ja per omissió, s’han afegit en aquesta tasca ‘miserable’, algunes administracions públiques ‘catalanes’; ocasionalment també l’església catòlica, i una munió de funcionaris i ciutadans del nostre país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada