divendres, 6 de febrer del 2015

QUE EN SABEU DE L’ERMITA DE LURDES DE LLINARS DEL VALLÈS ?

Llinars del Vallès tenia 1.274 veïns l’any 1900, que seran 1790 l’any 1930 a la caiguda del Primer Feixisme ( Dictadura de Primo de Rivera ), no hi ha dades de l’únic període de llibertat i democràcia que s’ha viscut a la Península Iberica, parlem de la II República, que desapareixia amb la victòria dels sediciosos feixistes encapçalats pel general Franco, l’any 1940 el veïnat era de 1735 persones.

El segon feixisme comença des del primer dia la seva tasca de destruir, esborrar, confondre,... , qualsevol dada que faci referència al Patrimoni històric i/o cultural. Aquesta feina infamant no s’acabarà dissortadament l’any 1978, amb l’adveniment de la ‘ Democraciola’, que centrarà tots els seus esforços en espoliar els recursos econòmics fins a retornar al país a una situació semblant a la dels anys 40 del segle XX.

Llinars tancava l’any 2013 amb 9.554 habitants, s’ha crescut – potser fins i tot massa- en quantitat, encara que dissortadament no però, en ‘qualitat’.


Retratava la dita ‘ermita de Lurdes’, situada enfront de Can Bataller Nou de Lurdes.


Ens agradarà rebre a l’email coneixercatalunya@gmail.com noticies d’aquesta ermita; quan es va aixecar ?, qui ho va fer ?. i la ‘petita història’ que hi ha de ben segur darrera d’aquesta decisió.

L’oblit de la ‘petita història’ és un pas previ – i necessari – per assolir la fita proposada pel Ministerio de Incultura y Odio Racial, d’esborrar qualsevol identitat ‘diferenciada’; dissortadament ja per acció, ja per omissió, s’han afegit en aquesta tasca ‘miserable’, algunes administracions públiques ‘catalanes’; ocasionalment també l’església catòlica, i una munió de funcionaris i ciutadans del nostre país

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada