diumenge, 8 de febrer del 2015

ESGLÉSIA DE LA TRINITAT DE BATET. OLOT. LA GARROTXA. GIRONA. CATALUNYA

La Carme Calvo publica una fotografia e l’església de la Trinitat al Puig de Batet, ara terme d’Olot, a la comarca de la Garrotxa.

La descripció ens diu , església de tres naus i planta de creu llatina. Les voltes són de creueria amb mènsules representant testes infantils que cal considerar posteriors. L'absis, a llevant, és rodó i per la banda de migdia hi té adossada la sagristia (obra d'ampliació posterior). La part primitiva de l'església és la de l'oest, on hi ha una porta d'arc de mig punt format per dovelles de ferradura. El campanar és de torre, bastit sobre la primitiva espadanya. S'assenta sobre el mur de ponent, al centre del qual, sobre la porta, hi ha un ull de bou.


La citació més antiga documental correspon a l'any 1263. En data antiga, inconeguda, va aixecar-se una petita capella dedicada a la Trinitat, única entre les esglésies de la diòcesi gironina dedicada a aquest misteri. La seva estructura pertany al romànic tardà, fou ampliat en dos ocasions per la banda de llevant. La darrera reforma s'efectuà a principis del segle XVIII. Després de les obres de restauració portades a terme pocs anys enrere a l'interior, se suprimí el cor i l'escala d'accés al campanar, al qual vull es puja des de l'exterior. Es pot veure, a les parets de la nau central, els carreus de la capella existent en els pretèrits més reculats.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada