dijous, 12 de febrer del 2015

CEMENTIRI PARROQUIAL DE LA RIERA DE GAIÀ. EL TARRAGONÈS. CATALUNYA.

La cronologia el situa a darreries del segle XVIII , i el localitzàvem darrera de l’església de Santa Margarida, passant pel carreró que transcorre per l’esquerra de l’església (camí vell de Virgili), a uns 100 metres després d’iniciar aquest camí.



És un terreny tancat de gairebé 300 metres quadrats, tancat amb una paret de tàpia de 2 metres quadrats. La porta d’entrada està feta amb carreus de pedra. Sobre la porta trobem una imatge d’un sant. La figura podria ser una talla de Santa Margarida o una talla de Sant Miquel Arcàngel. El cementiri albergava una fossa comuna a més dels nínxols personals. Els nínxols es construeixen amb totxo de terra cuita en bòvila. Entre el nínxols es conserven 2 panteons.
L’estat de conservació és força dolent. Les estructures es conserven per que l’indret es relativament modern, fa temps que ha caigut en desús, i malgrat ser propietat de l’Ajuntament de la Riera, ningú en té cura.
http://www.rieradegaia.oasi.org/niv2.php?id=53

La petita Canon IXUS que substituïa a la mítica OLYMPUS FE-100, aconseguia un resultat força satisfactori, malgrat que no em permetia girar la fotografia.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada