dimarts, 17 de febrer del 2015

ESCOLA PÚBLICA DE MARATA. LES FRANQUESES DEL VALLÈS.

Des del coneixercatalunya.blogspot.com començàvem l’any 2015 amb el propòsit de recuperar – fins on sigui possible – la memòria de les escoles anteriors al que anomeno II feixisme ( Dictadura del general Franco ); en el curt període la II República Española s’obrien a Catalunya més de 16.000 centres, alguns tenen avui altres destinacions, públiques o privades, altres continuen servint al fi que els feia construir, i alguns son hores ara, només un trist record.


Les escoles publiques de Marata es van construir l'any 1932 sota la direcció de l’arquitecte Manuel Joaquim Raspall i Mayol (Barcelona, 24 de maig de 1877 - la Garriga, 15 de setembre de 1937)

Edifici de planta baixa rectangular. A la base hi ha un sòcol de paredat i al seu damunt es situen les grans finestres rectangulars de les cares laterals. Al damunt de cada obertura hi ha un fals arc sobreposat, fet de totxo vist, que té només funció decorativa. Hi ha una franja horitzontal que dóna la volta a tot l'edifici i només s'interromp, aquest està fet amb els angles dels totxos fent una vent de dent de serra. L'edifici està cobert amb teulada a doble vessant, a la façana presenta un carener que combina línees horitzontals amb el triangle de la doble vessant. Davant la porta d'entrada hi ha un porxo limitat lateralment per dos pilars i cobert a tres vessants.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

1 comentari:

  1. D'hon ve el cognom Marata ? o d'hon ve el nom de la localitat de Marata ? Ho podria saber ?

    ResponElimina