dilluns, 9 de febrer del 2015

QUE EN SABEU DE LA CAPELLA DE LA MAREDEDÉU DE MONTSERRAT A VILANOVA DEL VALLÈS ?

Vilanova del Vallès, va tenir ajuntament propi, en el parèntesis de llibertat, i justícia, que va representar per primera i única vegada – fins al dia d’avui – la II República Española.

El seu terme es va agregar en part al terme de la Roca del Vallès, i en part al de Montornès del Vallès, arrel de la victòria de sediciosos feixistes que encapçalats pel general Franco enderrocaven el govern de la II República Española - davant la indiferència dels ‘governs democràtics d’Europa - , la dictadura de Franco, o segon feixisme, manifestava d’aquesta manera el seu amor a Catalunya, i als catalans.

No va ser fins l’any 1983 que Vilanova del Vallès recuperava la seva autonomia com a municipi, això, i l’acció destructiva dels franquistes des dels ajuntaments, podria explicar la manca d’un Catàleg de Patrimoni en línia, no més enllà de les darreries del segle XX.

Avui, amb les mancances ‘ habituals’ Vilanova del Vallès, disposa d’un Mapa de Patrimoni Cultural :
http://www.diba.cat/web/opc/xep/08902

no trobava però – o no sabia trobar-la - cap dada en relació en relació a la Capella de la Mare de Déu de Montserrat, que es troba al costat esquerra de la carretera en direcció a la Roca del Vallès.


Ens agradarà tenir noticia de l’arquitecte autor d’aquest edifici a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada