dimecres, 13 d’octubre del 2021

TENIU DADES DE L’AUTOR DE LA RECONSTRUÏDA ESGLÉSIA DE SANT PERE APOSTOL DEL SERRAT. PARRÒQUIA D’ORDINO

 

El Jordi Vila Juncá, sherpa emèrit dels Pirineus,  que exerceix de notari gràfic, narrador visual,  en diu Facebook, de les terres de l’Urgell sobirà i les comarques confrontades,  i l’Antonio Mora Vergés establien una joint venture, el Jordi Vila Juncá aporta les imatges, i , l’Antonio Mora Vergés fa la recerca d’informació, i confegeix la publicació que es penjarà en un blog, i al ensems us esperonem a compartir-la  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació,  en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?

 

 


 

En aquesta ocasió publica una fotografia de  l’església de Sant Pere Apòstol , del Serrat, un poble de la parròquia d'Ordino.


Va ser construïda entre els segles XVI - XVII i reconstruïda al segle XX. Ens agradarà teir noticia de l’autor de la reconstrucció a l’email castellardiari@gmail.com

 

És un edifici de planta rectangular amb una coberta de dues vessants


A sobre de la porta hi ha un petit campanar d'espadanya, d'obertura de mig punt.


Sant Pere Apòstol , és el patró de la parròquia d'Ordino i cada any el 29 de juny se celebra una missa a l'aire lliure per retre culte a el Sant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada