dimecres, 6 d’octubre del 2021

CAN MAIMÓ. VILANOVA DEL VALLÈS.

 

Crisant Palau publica una fotografia de l’any 1927- Vilanova de La Roca - Can Maimó.





Patrimoni Gencat en diu ; masia de planta basilical amb la façana orientada a llevant. És una construcció de finals del segle XVIII, amb reformes i afegits d'època posterior.

 

Consta de planta baixa, pis i golfes amb una distribució irregular de les obertures. Disposa de dos portals d'entrada, el principal és d'arc de mig punt adovellat i se situa descentrat. Un segon portal se situa a la dreta, d'arc rebaixat de maons a plec de llibre. La finestra sobre el portal és d'arc conopial amb brancals i ampit motllurat i una espitllera a sota. La resta d'obertures són de llinda plana de factura recent.




http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=29271


Vilanova, dita ara del Vallès, aconseguia la independència municipal del terme de la Roca, l’any 1983.


Com totes les independències devia tenir les seves tensions que si més no , es manifestaren en l’àmbit del Patrimoni Històric i/o Artístic, i que s’afegien a la gasiveria informativa que havia imposat la dictadura franquista.

 

De forma esglaonada, ja sabeu que tenim una xarxa viaria – sobretot a les comarques pirinenques – molt abandonada per les administracions, tant la catalana , que diu que no té diners, com la del REINO DE ESPAÑA, que – als fets ens remeten – no té cap intenció de millorar la qualitat de vida d’aquelles persones que malgrat tots els inconvenients, persisteixen en voler viure en aquestes comarques. Veniu al Vallès Oriental.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada