divendres, 15 d’octubre del 2021

CAPELLA VOTIVA A SANT SEBASTIÀ. CORCÀ. L’EMPORDÀ JUSSÀ, O L’EMPORDANET COM DEIA JOSEP PLA I CASADEVALL

 

El 5.10.2018 retratava al Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, 2 de maig de 1926 + Castellari del  Vallès, 6 de maig de 2019 ) davant la capella de Sant Sebastià,  situada al NE del cap de municipi de Corçà, és una construcció molt petita del segle XVIII, d’una nau amb capçalera semicircular i volta de llunetes.




Sant Sebastià és, o fou, una invocació popular contra la Pesta i les epidèmies en general


Va ser tot un “ petit escàndol  l’apertura d’un expedient al Pelegrí de Tossa “per trencar el confinament”, els cleptofeixistes no tenen sentit del ridícul, oi?.

https://www.ccma.cat/324/expedient-al-pelegri-de-tossa-una-tradicio-centenaria-per-trencar-el-confinament/noticia/3072900/


Avui 15.10.2021 els enllaços amb Gencat fallen més que de costum, tot i que ja estem “ curats d’espant “ s’haurien de posar mesures per evitar-ho, oi?

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=7019


Mossèn Josep Maria Viñolas Esteva, havia publicat els Goigs d’aquesta capella.

https://algunsgoigs.blogspot.com/2019/07/goigs-sant-sebastia-corca-baix-emporda.html


El bon Déu, per intermediació de la Mare de Déu de l’Ajuda, li va evitar al Josep, l’aïllament  que s’imposava a les persones que vivien en residencia, i la cruesa de la repressió que s’aplicava contra Catalunya i els catalans, des de TOTES les instàncies del REINO DE ESPAÑA.


Que Sant Sebastià traslladi al bon Déu la nostra pregaria, Senyor; allibera el teu poble !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada