divendres, 15 d’octubre del 2021

CASA I MAGATZEM SELVAS. SABADELL

 

La necessitat em portava fins a Sabadell, per recuperar-me dels efectes de la terrible caiguda que patia el dia 9.07.2021 ,  em calien els serveis dels fisioterapeutes.

 

Està clar però, que “la cabra sempre tira a la muntanya”, i amb el mòbil – encara no puc manipular la càmera fotogràfica, retratava la casa i magatzem Selvas, al  carrer de l'Illa nº41, cantonada amb carrer de Narcisa Freixas, 39.




L’autor, l’any 1925,  segons la fitxa de l’Ajuntament de Sabadell era Juan Gordillo Nieto, del que ens agradarà tenir noticia del lloc i data de naixement i traspàs, (signa els plànols); Santiago Casulleras i Forteza (Barcelona, 7 de juliol de 1901 - 2 de setembre de 1960) (inscripció a la façana)


http://www.sabadell.net/Fitxes/FitxesPepps/pagines/220-A.htm


Patrimoni Gencat en fa aquesta descripció; El conjunt està format per dos cossos laterals units per un cos central d'una sola planta. Malgrat la diferència d'època en l'edificació s'ha mantingut una unitat estètica en el parament dels murs.[1]

 

L'edificació està formada per l'habitatge situat al pis, i el magatzem que es troba a la planta baixa. En l'organització de l'ornamentació s'ha mantingut un gust per la utilització d'elements de filiació classicista estructurats a partir del treball amb estuc que organitza el mur en dues parts, el sòcol diferenciat per una petita cornisa, i el mur de la planta i el pis que són tractats en sentit unitari dibuixant grans carreus que separen les finestres en sentit vertical a manera de mòduls. Pel coronament de la façana s'utilitzen grans balustrades sostingudes per una cornisa. Les obertures es troben emmarcades per elements d'ordre clàssic que és la tònica dominant de l'edifici: mènsula, timpans, etc.


L'edifici va conservar l'ús pel qual fou pensat, habitatge al pis i magatzem a la planta. A la zona del magatzem s'ha allotjat una part de les instal·lacions de la Mútua Sabadellenca. Amb el pas del temps han desaparegut alguns elements del conjunt: la balustrada que coronava la façana d'una part de l'habitatge i la terrassa central.


Estic profundament decebut de l’Hospital Taulí, de la sanitat pública, i àdhuc de la sanitat privada, i més concretament d’Adeslas, i així els ho feia saber pels seus canals interiors, i ho manifesto “ urbi et orbe “.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada