dijous, 7 d’octubre del 2021

CASA DESPATX MARIA SAMPERE. SABADELL

 

La necessitat em portava fins a Sabadell, per recuperar-me dels efectes de la terrible caiguda que patia el dia 9.07.2021 ,  em calien els serveis dels fisioterapeutes. 

 

Està clar però, que “la cabra sempre tira a la muntanya”, i amb el mòbil – encara no puc manipular la càmera fotogràfica, retratava la casa-despatx de Maria Sampere o casa Guasch al número 16 del carrer de la Industria, obra de l’arquitecte  Santiago Casulleras Forteza (Barcelona, 7 de juliol de 1901 - 2 de setembre de 1960




Palauet urbà, cantoner, format per planta baixa i dos pisos destinats a habitatge i per un cos lateral de planta baixa dedicat a despatx. Té un espaiós jardí posterior al qual dóna una galeria de planta semicircular. Les façanes estan tractades amb elements neoclàssics, pilastres embegudes, frontons sobre els balcons, columnes jòniques a la galeria i baranes de balustres als terrats que es disposen a diferents nivells.

 http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=27700


Sabadell en aquella època “capitalejava” , avui que és co-capital juntament amb Terrassa, “ suburbialitza “ , també us ho sembla a vosaltres?.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada