diumenge, 10 d’octubre del 2021

CAN SERRAPARERA. CERDANYOLA. EL VALLÈS OCCIDENTAL.

 


 El “Blues” em donava ocasió de retratar la façana  de l'antiga masia  de Serraparera , amb porta d'arc de mig punt, que va passar a ser masoveria el segle XIX quan es va fer la construcció del nou edifici de planta rectangular format per planta baixa i dos pisos, amb jardí. La coberta és de teula a dues vessants. La façana principal, a l'Avinguda Roma, té tres portes d'arc escarser a la planta baixa, set balcons rectangulars al primer pis i set finestres quadrades al segon. A la banda esquerra hi ha un cos annex amb una galeria d'arcs escarsers a la planta baixa i carpanells al primer pis, que per descomptat,  també retratava des de la reixa de tancament.

 

 


 

https://web.archive.org/web/20160303165455/http://www.cerdanyola.cat/recursosweb/documentos/urbanisme/cataleg/Q5-54.pdf


 http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=27419


Feia un tomb per la finca, i accedia a la posterior, on estaven preparant l’ amfiteatre per sessió de “ Blues”.


Llegia a : https://bluesdecerdanyola.com/recinte/amfiteatre-de-can-serraparera/


Arran de la darrera reforma, el que havia estat la bassa de l’antic molí fariner que funcionava amb energia hidràulica, s’hi van habilitar unes grades a mode de teatre grec, que es coneix popularment com l’amfiteatre de Can Serraparera.

 

 


 

L’edifici del molí conserva l’estructura externa original, de planta rectangular, planta baixa i pis amb coberta d’un vessant. A la façana hi ha diverses obertures amb arc rebaixat disposades de forma regular amb emmarcat, les cantoneres, el cèrcol i la cornisa d’obra vista de maó ceràmic.


https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=5820


Sobta, tot i els mals costums que s’imposaven durant la dictadura franquista, la manca de dades relatives als mestres d’obra i/o arquitectes que projectaven aquests edificis, oi?.


Les campanes de l’església advocada a la Marededéu del Roserde la que també ens agradarà tenir dades del seu autor a l’email castellardiari@gmail.com   - em recordaven que calia donar per acabada la feina, i començar a fer via cap a Castellar del Vallès, per sopar amb la família.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada