divendres, 29 d’octubre del 2021

PORTA DEL SANTUARI DE LA MARE DE DÉU DE QUADRES. VENTAJOLA. PUIGCERDÀ

El Vicent Miralles Tortes, pública una fotografia de la portalada de l'antic Santuari Marià de Quadres, traslladada fins a una finca particular del poble de Ventajola, la qual té en propietat també l'Església de Sant Tomàs.



Les pedres decorades dels brancals de la porta, possiblement són romàniques, aquestes queden separades de les dovelles, per una cornisa molt ben treballada, tanmateix, com les pedres dovellades, que són de factura ben elaborades dels segles XVII o XVIII. A la clau hi ha la decoració d'una creu amb la paraula "Ave Maria" en el seu basament.

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=7933


 El Santuari de la Mare de Déu de Quadres, del municipi d'Isòvol, dins la Parròquia d'All, molt malmès  l’any  1936 i les dues imatges de Maria (una de romànica i una de gòtica) foren cremades junt amb els retaules.





https://deigenitrix.net/galeria-01.php?prov=Girona&ver=1519#tgv


Avui l’edifici es troba en estat ruïnós i mereixeria una urgent restauració per l’antiguitat d’aquest santuari marià.

https://www.enciclopedia.cat/ec-catrom-0716401.xml

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2012/05/santuari-de-la-mare-de-deu-de-quadres.html

https://algunsgoigs.blogspot.com/2013/08/goigs-la-mare-de-deu-de-quadres-isovol.html


De forma esglaonada, ja sabeu que tenim una xarxa viaria – sobretot a les comarques pirinenques – molt abandonada per les administracions, tant la catalana , que diu que no té diners, com la del REINO DE ESPAÑA, que – als fets ens remeten – no té cap intenció de millorar la qualitat de vida d’aquelles persones que malgrat tots els inconvenients, persisteixen en voler viure en aquestes comarques. Veniu a la Vegueria “ in pectore” dels Pirineus, i feu tota la pressió que pugueu perquè es faci efectiva  d’una punyetera vegada, la distribució territorial de Catalunya.

 

 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada