diumenge, 6 de setembre del 2015

SANTA MARIA DE TORTELLÀ. LA GARROTXA. GIRONA. CATALUNYA

La Margarita Sarola Badosa, publica fotografíes del ‘seu’ poble, Tortellà, topònim que evoluciona etimològicament del llatí Tortiliānum, derivat del cognom Tortilius o Tortilis (cf. Balari Oríg. 9 i Meyer-Lübke Noms lloc Urg. 30).

Ens retratava l’església de Santa Maria de Tortellà data del segle XVIII , d'estil neoclàssic i amb llindes de l'any 1756 , que es va bastir damunt d'una primitiva construcció d'època romànica. Disposa d'una ampla nau, amb teulat a dues aigües, disposat de quatre capelles laterals que als exteriors es tradueixen en gruixuts contraforts per tal de sostenir l'elevada i pesant volta central. El cimbori octogonal s'alça del creuer i la capçalera disposa d'un sol absis amagat per les dependències d'una gran sagristia. Restes església romànica De la primitiva construcció del segle XI queda la façana principal situada a ponent de l'actual església. Es pot apreciar l'antiga porta d'ingrés, avui cegada, formada per una gran arcada de mig punt ultrapassat. Damunt seu, un finestral fet de carreus molt ben tallats que no comunica amb l'interior del temple ui les restes de l'antiga espadanya de doble obertura.


Deixa un comentari a la seva publicació ; hola soc de Tortellà un petit poble de la garrotxa, m'agrada conèixer pobles de Catalunya, espero que us agradi també aquest.

En el meu cas concret, m’agrada’t tant que el poso a la llista de ‘ pobles a visitar’, gràcies Margarita Sarola Badosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada