diumenge, 6 de setembre del 2015

PONT MEDIEVAL DAMUNT DEL RIU LLIERCA. TORTELLÀ. LA GARROTXA. GIRONA. CATALUNYA

La Margarita Sarola Badosa, publica fotografíes del ‘seu’ poble, Tortellà, topònim que evoluciona etimològicament del llatí Tortiliānum, derivat del cognom Tortilius o Tortilis (cf. Balari Oríg. 9 i Meyer-Lübke Noms lloc Urg. 30).

Ens retratava el pont medieval damunt del riu Llierca, del que ens diu la descripció; pont d'un sol i grandiós arc, tot de pedra, d'esquena d'ase, amb baranes, sobre el riu Llierca, afluent del Fluvià per la banda esquerra. Formava part de l'antic camí de bast que portava de Tortellà a Oix.


S'ignoren notícies documentals que facin referència al Pont del Llierca, anomenat també Pont del Diable. Segons Ramon Sala i Canadell, i Narcís Puigdevall i Diumé , és d'estil gòtic.

Sadernes va ser possessió dels barons de Sales i sembla que el pont fou manat construir per aquests nobles senyors a les acaballes del món medieval.

Deixa un comentari a la seva publicació ; hola soc de Tortellà un petit poble de la garrotxa, m'agrada conèixer pobles de Catalunya, espero que us agradi també aquest.

En el meu cas concret, m’agrada’t tant que el poso a la llista de ‘ pobles a visitar’, gràcies Margarita Sarola Badosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada