diumenge, 20 de setembre del 2015

SANT MARTÍ DE FONTANILLES. L’EMPORDANET. GIRONA. CATALUNYA

La Cristina Parés Nina publica una imatge de l’església parroquial de Fontanilles, a la comarca de l’Empordanet, advocada a Sant Martí.


La descripció de patrimoni Gencat ens diu ; església romànica d'una nau amb absis de planta semicircular en el qual s'hi obre una finestra de doble biaix. La volta és apuntada a la nau i ametllada a la capçalera; l'interior és cobert d'arrebossat modern . l'edifici ha estat objecta de reformes i afegitons posteriors a l'època medieval. A migdia hi ha una portada del segle XVIII que substituí l'antiga es construí una fortificació, amb petites sageteres i obertures rectangulars, que dobla l'altra original de l'edifici. Sobre el mur del frontis ha una espadanya, també tardana, i s'hi veuen vestigis de la primitiva. El parament romànic és de carreus escairats; les construccions posteriors són fetes amb rebles grans desbastats.

El topònim sembla fer referència a l’abundor d’aigua.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com 

 Que Sant Marti de Tours i    Sant Antoni de la  Sitja,  elevi a l’Altíssim la pregaria dels  , amazis, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  saharauis ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada