divendres, 4 de setembre del 2015

CAPELLA DE SANT ANTONI DE CAN SAFONT. VILANOVA DEL VALLÈS,

En queda el dubte de l’advocació de Sant Antoni que tenia la capella de Can Safont al terme de Vilanova del Vallès, faré seguir l’article al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin) , per tal d’aclarir aquest extrem, i si és possible demanar-los també imatges de l’interior que l'any 1905 encara conservava retaule i quadres, consta que l’any 1914 és va rehabilitat per iniciativa dels estiuejants.

La descripció ens diu ; la capella de Sant Antoni es troba adossada a la masia. És de planta rectangular i de capçal pla, de reduïdes dimensions i molt senzilla. Exteriorment només destaca el perfil sinuós en què és rematada la façana i un òcul, sense cap mena de decoració. La porta d'accés és molt ampla i de forma rectangular.


Avui a la porta hi ha un cartell il•legible que donava compte de la cessió dels seu ús a una entitat i/o associació.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

1 comentari:

  1. A la part dreta de l'antiga Capella estem ubicats una entitat del poble, la capella per dintre, avui dia es un espai rectangular sense res més que recordi que va ser una capella i l'edifici de la part esquerre o sigui la propia masia esta en estat molt ruinos . Salutacions

    ResponElimina