dimarts, 22 de setembre del 2015

SANTA MARIA DE CASTELL D’ARO. L’EMPORDANET. GIRONA. CATALUNYA

Retratava al Josep Olivé Escarre, davant la façana de la ‘nouvelle église’ de Santa Maria del Castell D’aro, d'estil gòtic tardà i façana barroca, té una nau amb capelles laterals, capçalera poligonal. La portalada és decorada amb pilastres acabades amb falsos capitells, sobre la llinda hi ha una fornícula emmarcada amb relleus. El campanar és una torra de planta quadrada amb arcades de mig punt, coberta de pinacle. La nau pot datar-se als segles XVI-XVII, la façana, exemple típic del senzill barroc local, a la segona meitat del XVIII. Tot l'edifici es fet en pedra de les rodalies.


Posseeix una nau amb capelles laterals i capçalera poligonal de cinc cares. En la façana occidental hi ha una portalada de pedra, decorada amb pilastres acabades en falsos capitells. A la banda de migdia del temple, s'alça el campanar, torre de planta quadrada que té un pis amb un parells d'arcades de mig punt i coronat amb coberta de pinacle. A la banda Sud s'afegeix al temple una sagristia (1765).

Al costat s’alça el restaurat castell de Benedormiens.

No trobava cap persona que em pogués indicar on estaven les escoles abans de la dictadura franquista, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada