dilluns, 21 de setembre del 2015

LA CASA DE JOSEP ROCA RABELL A LA RAMBLA DEL PORTALET, 9-11 DE SANT FELIU DE GUIXOLS. L’EMPORDANET. GIRONA. CATALUNYA

Retratava la façana de l’edifici de la Rambla del portalet 9,11 de Sant Feliu de Guixols, obra de Bernardí Martorell i Puig (Barcelona, 1877 - 1937), que aixecava aquest edifici per al barceloní Josep Roca Rabell l’any 1911, més tard es transformaria en l’Hotel Miami , i acull avui el Servei Català de Col•locació. Des de patrimoni Gencat se’n adjudica la ‘paternitat’ a l’arquitecte Joan BORDÀS SALELLAS ( Figueres, 1888 + Barcelona, 1961) , els amics de POBLES DE CATALUNYA, coincideixen amb Bernardí Martorell i Puig (Barcelona, 1877 - 1937), és el segon edifici de Sant Feliu de Guixols, en que advertim errors per part de patrimoni Gencat.



La descripció ens diu ; edifici entre mitgeres de planta baixa i un pis. La façana presenta una composició simètrica. A la planta baixa, revestida de pedra artificial, hi ha dues portes d'accés als extrems i un conjunt de tres finestres centrat. Al primer pis, de maó vist, una tribuna de gran volada, sostinguda per mènsules, ocupa tot l'ample de la façana.

Aquesta planta té quatre obertures rectangulars d'accés a la tribuna, que té a la part inferior una barana de maó calada amb reixes de ferro forjat i coberta de maó sostinguda per fines columnes de secció circular. És remarcable el coronament de trencadís policromat, damunt del ràfec de maó vist.

Sembla que dissortadament –com ens comentava una guixolenca – Sant Feliu de Guixols, en la terminologia que empraven els alemanys en els darrers anys de la II Guerra Mundial, ha fet un gloriós ‘avenç cap a la reraguarda ‘ .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada