dijous, 3 de setembre del 2015

CAPELLA DE LA SAGRADA FAMÍLIA DEL PUJOLAR. SENTFORES. VIC. OSONA

Trobava la descripció inclosa dins la llista de monuments de Santa Eulàlia de Riuprimer, tant la capella com la casa, pertanyen des de 1932 al terme de Vic.

La descripció de patrimoni Gencat ens diu ; capella de nau única amb l'absis poligonal orientat a tramuntana. Coberta interiorment amb volta de creueria, als peus hi ha el cor, al qual s'accedeix des del cos de porxos del mas. Està enfilada dalt d'un turonet rodejat per un mur. El portal és d'arc deprimit o convex i decorat per una espècie de frontó circular en el qual hi ha una fornícula que ubica una imatge: la Verge amb l'infant amb un dosseret amb forma de petxina al damunt. El frontó és decorat amb baix relleu on hi figuren uns xiprers i un sol. El capcer, triangular, és culminat per un petit campanaret d'espadanya sense campana. És construïda amb pedra grisenca i vermellosa.




Està dedicada a la sagrada Família, i segons la data de la façana fou reformada o construïda l’any 1791, moment en què es construïren els porxos del mas i es degueren unir les dues construccions.

La capella té un accés obert, el que li atorga un caràcter semi públic.

Llegia que fou destruïda en els dies foscos que seguien a la sedició dels militars feixistes, encapçalats pel general Franco, contra el govern LEGÍTIM de la II República.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada