dijous, 11 de febrer del 2021

MASIA LA CANOVA. VEÏNAT DE SANT MIQUEL DEL CORB. LES PRESES. LA GARROTXA. GIRONA.

 

L’ Anna Maso Colldecarrera publica una fotografia de la Canova , abans de la restauració, la masia està al  veïnat de Sant Miquel del Corb, al terme de Les Preses.

 


L’havia retratat el Joan Molera  l’any 1983 ;  ens agradarà tenir noticia del cognom matern, i el lloc i data de naixements i traspàs, si fos el cas d’aquest fotògraf,  a l’email coneixercatalunya@gmail.com

 



Explica l'Anna,  que  l’any 1551, Sansa Colomer Aruga, es va casar amb Martirià Colldecarrera (fadristern de Colldecarrera), i  van fer construir aquesta casa, que es va dir Casanova. Els descendents d’aquest matrimoni van adoptar el nom de la casa i van portar el cognom de Casanova.


Patrimoni Gencat descriu així la masia; edifici civil amb teulada a dues vessants, fet amb pedra volcànica. En una dovella de la porta de l'entrada, molt modificada, hi ha inscrit el nom de "CANOVA". A la banda dreta de la casa hi ha una finestra d'estil gòtic.


A la façana posterior, molt irregular, hi ha una llinda datada l'any 1747.


Davant hi ha una cabana i una era.

 

A la façana esquerra hi ha un cos més modern amb una galeria i un balcó de fusta que proporciona una major harmonia a la casa.

 

A l'interior es conserva un foc a terra i el forn.

 

En un angle de la façana principal hi ha una escultura de la Verge del Tura realitzada per l'escultor Vila  - Lluís Vilà i Vendrell (Banyoles15 de juny de 1952 - 30 de març de 2010) ? - l'any 1966.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada