dilluns, 1 de febrer del 2021

IN MEMORIAM DEL MAS ESCALES I LA SEVA CAPELLA ADVOCADA A L’APÒSTOL SANT PERE. FIGOLS I ALINYÀ. L’URGELL JUSSÀ. LLEIDA.

 El Jordi Vila Juncá, sherpa emèrit dels Pirineus,  exerceix de notari gràfic, narrador visual,  en diu Facebook, de les terres de l’Urgell sobirà i les comarques confrontades, i atesa la situació de “ presó local  RENOVABLE  “,  en que ens trobem a Catalunya, establíem una joint venture, ell aporta les imatges, i l’Antonio Mora Vergés, fa la recerca d’informació, i confegeix la publicació que es penjarà en un blog, i al ensems us esperonem a compartir-la  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació,  en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?.


M’enviava fotografies del mas d'Escales i de la seva capella advocada a l’apostol Sant Pere.
Patrimoni Gencat la descriu telegràficament ; edifici d'una nau amb porta adovellada, ull de bou i campanar de paret de dos ulls. Construcció rústega de pedres unides amb morter sense fer filades.


El Josep Maria Gavín Barceló (Barcelona, 1930)       l’havia retratar l’any  1979, i la imatge fotogràfica palesa clarament que el mas no estava habitat.
La tornava a   retratar  A. Moras l’any  1987, que ja qualificava aleshores  l’accés com “difícil”  


 Hem demanat a Patrimoni Gencat – que no fa constar A. Moras, en la llista d’autors - ,  a l’Arxiu Nacional de Catalunya , al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín) , al Bisbat d’Urgell,..,  DE MOMENT SENSE   RESPOSTA  dades del fotògraf/a A.Moras, que durant la dècada dels anys 80 del segle XX, duia a terme una excepcional tasca a la comarca de l’Urgell sobirà;   no en sabem res, i  necessitem dades, nom, cognom matern, lloc de naixement traspàs - si s’escau – d’aquest fotògraf/a a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com , per descomptat si en teniu noticia sou pregats de fer-nos-la arribar.


http://figolsalinya.ddl.net/fotos/figolsalinya/poum/NORMES_URBANISTIQUES_annex3.pdf

CAPELLA DE SANT PERE (15563) Nivell de Protecció 3, Integral

http://figolsalinya.ddl.net/fotos/figolsalinya/poum/NORMES_URBANISTIQUES.pdf


Us esperonem a compartir aquesta entrada  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació;   en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?.

 

 


 

Us esperonem,  més encara si és possible, a donar compliment a TOTES les instruccions de les autoritats sanitàries CATALANES  per evitar l’extensió de la Covid.19,  afegim la intercessió de l’apòstol Sant Pere davant la Altíssim  ,  i confiem que així,  podrem aconseguir  que s’aturi aquesta sindèmia que s’acarnissa amb les persones grans, els malalts crònics, els que pateixen limitacions físiques i/o psíquiques, i  aquells que no tenen una bona situació econòmica.


L’extrapolació de les dades de víctimes a la Comunitat de Madrid,  dela Covid.19, 21000,  projectada sobre  Catalunya donaria més de 26000 morts;   des de l’inici de la pandèmia   a Catalunya són  19.079,  NO PERMETEU QUE S’APLIQUIN AQUÍ LES MESURES DEL TRIFACHITO .   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada