dilluns, 22 de febrer del 2021

IN MEMORIAN. GRAN HOTEL DE FONT ROMEU. FRANÇA.

 

Francis Garcia publica una postal del Gran Hotel de Font Romeu,  feia una mica de recerca i  trobava algunes discrepàncies entre les fonts, molt i molt aconsellable, per les seves excel·lent imatges , la visió de :

https://muebledeviena.com/2018/11/16/una-visita-al-grand-hotel-de-font-romeu/




El Grand Hotel de Font Romeu, està al  departament dels Pirineus Orientals (Alta Cerdanya) a una altitud de gairebé 1800 metres.

 Es va començar a construir el 1910 i es va inaugurar en 1913, -encara que va tancar durant la Primera Guerra Mundial fins 1918- sent especialment popular entre els anys vint i trenta.

Va ser una operació d'inversió de la "Compagnie des Chemins de Fer du Midi et donis Hotels de Montagne".

 Els arquitectes, de París, van ser Louis Trinquesse i Henri Martin (1880-1965).

 

https://www.diaridelaneu.cat/noticia/7175/el-grand-hotel-els-origens-de-font-romeu-com-a-estacio-desqui




https://ca.wikipedia.org/wiki/Font-romeu

http://tren-groc.iguadix.es/content/historia?language=es

https://www.pop.culture.gouv.fr/notice/merimee/PA00104028

Hotel de 200 habitacions dissenyat el 1910 per Albert Lafargue de Perpinyà, professor del Lycée Condorcet de París.

Per manca de fons, les obres es van aturar, represes el 1911 per l’arquitecte Henri Martin per a la Companyia de ferrocarrils i hotels de muntanya als Pirineus. Dirigida per Jean-Raoul Paul, aquesta filial de la Compagnie des chemin de fer du Midi és molt activa en la promoció d’estacions termals i climàtiques als Pirineus. Construït en pedra fresca, l'hotel es va inaugurar el juny de 1914. El seu ús com a hotel es va reprendre amb el desenvolupament del complex a partir del 1925. Disposa de sales de jocs, un casino, sales esportives i un restaurant. La seva façana està decorada amb decoració de ceràmica. A la terrassa, s’alinea una sèrie de fanals de ferro colat. Des dels anys setanta, l’hotel s’ha transformat en apartaments individuals.

Ens agradarà tenir més informació a l’email castellardiari@gmail.com ;  si en tenien , cognom matern, i en tot cas, lloc i data de naixement i traspàs de :

Albert Lafargue de Perpinyà, professor del Lycée Condorcet de París.

l’arquitecte Henri Martin

l’arquitecte Louis Trinquesse

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada